[ X ]
[ X ]
[ X ]
De la Parlament – la CC! Artur Reșetnicov, în funcția de judecător
12 Decembrie

Cabinetul de miniștri, în debutul ședinței de astăzi, a aprobat o serie de numiri și eliberări din funcție, informează CURENTUL.

Cabinetul de miniștri a acceptat încetarea raporturilor de serviciu ale lui Ion Chicu din funcția de secretar general de stat al Ministerului Finanțelor, în baza cererii de demisie.

În context, Premierul Filip a adăugat că nu se pot împotrivi. De menționat că, Ion Chicu este noul ministru al Finanțelor.

Totodată, deputatul Artur Reșetnicov a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pe un termen de 6 ani.

De menționat că, potrivit art.136 din Constituție, Curtea Constituţională se compune din 6 judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Astfel, doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

De asemenea, Dumitru Parfentiev a fost eliberat din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, în baza cererii de demisie, iar în locul lui a fost numită ex-vicepreședinta Curții de Conturi, Tamara Andrușca.

În context, Premierul Filip i-a mulțumit pentru activitatea sa în fruntea Companiei. „Știu de ce pleacă din această funcție, pentru că a aplicat și participă într-un concurs pentru o altă funcție care este mai aproape de profilul său. În același timp, trebuie să recunoaștem că a menținut ordinea și disciplina în companie. Pe această cale, vreau să-i mulțumesc lui și colectivului care a lucrat alături de el”, a precizat Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților