[ X ]
[ X ]
[ X ]
De cine depinde Igor Dodon: de interesele Kremlinului sau de Vladimir Plahotniuc? Ce spune comentatorul politic Anatolie Golea
15 Aprilie

„Formarea coaliției sau neformarea acesteia va răspunde întrebării de cine depinde mai multe Igor Dodon și PSRM: Vladimir Plahotniuc sau interesele Kremlinului”. Afirmația a fost făcută de comentatorul politic, Anatolie Golea pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Anatolie Golea menționează că Președintele a mers și a încercat să convingă Moscova că această coaliție e unica soluție.

„Aici e întrebarea, urmează să vedem. Formarea coaliției sau neformarea acestei coaliții va fi, de fapt, răspunsul la această întrebare: de cine depinde mai mult președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor? Evident, șeful statului a fost la Moscova după alegeri de cel puțin cinci-șase ori, direct sau pe la Minsk, sau în trecere, în drum spre Baku și înapoi, dar a fost și a purtat aceste negocieri, încercând să convingă Moscova că aceasta este unica soluție. A reușit sau nu, aici este întrebarea.

Răspunsul deocamdată nu-l avem, pentru că știm că Moscova nu crede lacrimilor și ar fi posibil să se ajungă la această coaliție, dar nu acum și nu în mod direct, ci prin alegeri anticipate, în cadrul cărora Partidul Democrat, probabil, va lua ceva mai multe mandate, Partidul Socialiștilor – ceva mai puține. Și atunci, socialiștii vor avea scuzele de rigoare, că nu mai putem aștepta și merge iarăși la alegeri anticipate, pentru că scade ratingul, pozițiile Partidului Socialiștilor sunt vizibil mai slabe, trendul este unul descrescător, de aceea trebuie să mergem. Deci, urmează să vedem, pentru că încă nu este nicio decizie clară, tot ce afirmăm sunt, deocamdată, presupunerile noastre”, a spus Anatolie Golea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților