[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi participă la cea de-a 49-a întrunire a Consiliului de Conducere EUROSAI
14 Martie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) participă la cea de-a 49-a întrunire a Consiliului de Conducere EUROSAI, care se desfășoară în or. Gdansk, Polonia. Evenimentul are loc în perioada 14-15 martie curent, transmite CURENTUL.

Consiliul de Conducere EUROSAI a întrunit circa 55 de reprezentanți din cadrul a 17 instituții supreme de audit (ISA), precum: Turcia, Cehia, Finlanda, Letonia, Moldova, Olanda, Polonia, Spania, Austria, Norvegia, Portugalia, Federația Rusă, Estonia, Germania, Lituania, Suedia și Ucraina.

La eveniment, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova este condusă de Președintele CCRM, Veaceslav Untila.

În cadrul Consiliului, în prima zi au fost aprobate procesele verbale a celei de-a 47-a și 48-a Întrunire a CC și prezentat Raportul de activitate EUROSAI 2017-2018. La fel, s-au pus în discuții principalele provocări și soluții, precum și oportunitățile de a contribui la implementarea cu succes a Planului Strategic EUROSAI pentru perioada 2017-2023.
În context, a avut loc o conferință de presă la care au participat conducătorii ISA, inclusiv și Veaceslav Untila, Președintele CCRM.

Principalele subiecte abordate la conferință au fost: Cum EUROSAI planifică implementarea obiectivelor sale în următorii ani? Care este rolul și importanța EUROSAI pentru instituțiile supreme de audit independente? Auditurile cooperative – care din ele au fost/sunt cele mai importante și de ce?

Menționăm că, Curtea de Conturi a Republicii Moldova este membru al Consiliului de Conducere EUROSAI din 2014 pe o perioadă de 6 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților