[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi optează pentru o implicare permanetă a Parlamentului prin asigurarea unui cadru legislativ funcţional şi poductiv
2 Aprilie

Preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Veaceslav Untila, a declarat că iniţiativa Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, privind instituirea unei noi comisii parlamentare permanente este bine venită.

„Aşa cum a motivat domnul Candu, spune preşedintele CCRM, noua comisie va avea în competență asigurarea cadrului legal privind auditul public extern, organizarea şi funcționarea instituției supreme de audit, dar şi examinarea anuală a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi şi ale entităților auditate. Am optat întotdeauna pentru o bună conlucrare între legislativ şi Curtea de Conturi şi ne-am dorit mereu o implicare permanetă a Parlamentului prin asigurarea unui cadru legislativ funcţional şi poductiv”.

Amintim că la sfîrşitul săptămînii trecute, Adrian Candu, a anunţat că a propus crearea unei noi comisii parlamentare permanente prin care se urmăreşte crearea instrumentelor de cooperare consolidată între Parlament şi Curtea de Conturi.

Comisia se propune a fi constituită din nouă persoane, micșorând concomitent cu o unitate numărul persoanelor pentru fiecare comisie existentă.

sursa: abcnews.md

Inapoi la arhiva noutaților