[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi instituie un nou regim de muncă în contextul COVID-19
16 Martie

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu a convocat membrii Curții de Conturi într-o ședință operativă pentru a discuta regimul de activitate a instituției și măsurile de precauție în legătură cu instituirea gradului de alertă Cod roșu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, transmite CURENTUL.

În acest sens, Președintele Curții de Conturi a discutat cu membrii CCRM despre regimul de activitate a instituției și a angajaților, având drept scop implementarea măsurilor de securitate epidemiologică, dar și asigurarea bunei funcționări a instituției.

Ținând cont de Hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, Legea nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi și de necesitatea aplicării măsurilor de minimizare a riscurilor de infectare cu noul coronavirus Plenul Curții de Conturi a adoptat decizia de a modifica regimul de activitate a angajaților CCRM. Astfel, auditorii implicați în misiunile de audit curente, vor lucra de la distanță, prin sistemele informaționale de care dispune instituția, fără a se deplasa fizic la sediile entităților verificate. De asemenea, toate audiențele cu cetățenii se sistează, iar petițiile se vor depune prin intermediul poștei electronice sau celei tradiționale.

Toate ședințele de examinare a rapoartelor CCRM vor avea loc conform Programului de activitate pentru anul 2020, fără acces public, dar cu transmiterea în regim on-line pe pagina web a CCRM, pentru asigurarea transparenței și bunei informări.

Măsurile aplicate sunt instituite pe un termen nedeterminat, până la anunțarea de către autorități a anulării restricțiilor anunțate, în funcție de evoluția epidemiei la nivel național.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților