[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea a decis! Limita minimă a amenzii de 450 u.c aplicată persoanelor fizice care încalcă interdicțiile în timpul pandemic – neconstituțională
30 Iunie

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională limita minimă a amenzii aplicate persoanei fizice, care constituie 450 unități convenționale, în caz de nerespectare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă acest fapt a pus în pericol sănătatea publică. Despre aceasta anunță Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, după ședința CC, transmite CURENTUL.

„Curtea a precizat că în vederea executării prezentei Hotărâri, până la modificarea cadrului legal, pentru fapta de nerespectare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta pune în pericol sănătatea publică, persoanei fizice i se va aplica amendă de la limita de o unitate convențională, stabilită de art. 34, al. 2 din Codul contravențional, până la limita maximă de 500 u.c, stabilită de art. 76 cu indicele prim, al. 1 din Codul contravențional. Agenții constatatori și instanțele de judecată vor stabili amenda în funcție de circumstanțele concrete ale cauzei”, a spus Domnica Manole.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților