[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curriculumul ”Anticorupție și integritate”, recomandat de CNA, va fi inclus în programul cursurilor de formare a cadrelor didactice din Chişinău
11 Februarie

Curriculumul „Anticorupție și integritate”, recomandat de Centrul Naţional Anticorupţie, va fi inclus în programul cursurilor de formare a cadrelor didactice din Chişinău. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru, organizată de CNA, cu viceprimarul municipiului Chişinău Angela Cutasevici şi președintele Asociației Generale a Învățătorilor, Mariana Marin, transmite CURENTUL.

Discuţia a avut drept scop stabilirea priorităţilor în domeniul formării cadrelor didactice privind respectarea şi promovarea standardelor de integritate în educaţie. Participanții au discutat asupra necesităţii includerii Curriculumului ”Anticorupție și Integritate” în programul cursurilor de formare continuă, instruirile fiind organizate prioritar pentru managerii instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău cu scopul de a-i responsabiliza să implementeze politicile de integritate, să promoveze o cultură organizațională în spiritul integrității şi să asigure un control managerial riguros al integrității institutionale.

În cadrul întrunirii, au fost discutate şi alte probleme din domeniul educaţiei, precum taxele informale şi activitatea asociaţiilor părinteşti. Reprezentanţii Direcţiei educaţie anticorupţie a CNA au prezentat ultimele date despre denunţurile depuse la Linia Naţională Anticorupţie, din momentul creării celulei de criză, în septembrie 2019. Până în prezent, 36 de apeluri au fost recepţionate de la cetăţeni prin care au fost semnalate probleme legate de taxele informale şi alte nereguli în şcoli şi grădiniţe. Acestea au fost examinate de CNA, în mare parte fiind constatate abateri de ordin disciplinar, iar ulterior transmise pentru luarea deciziilor autorităţilor responsabile din domeniul educaţiei.

Precizăm că, şedinţa dintre CNA şi responsabilii de la Primăria municipiului Chişinău a avut loc ca urmare a instituirilor organizate de Centru pentru administrația publică locală din municipiul Chișinău, dar şi în contextul colaborării în cadrul grupului de lucru instituit pentru coordonarea acțiunilor de prevenire și combatere a fenomenului de corupție în cadrul subdiviziunilor municipale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților