[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum urmează a fi impozitate câștigurile din jocurile de noroc?
11 Aprilie

În conformitate cu prevederile art. 901 alin. (33) din Codul fiscal, fiecare plătitor de câştiguri urmează să rețină și să verse la buget un impozit în mărime de 12% din câştigurile de la jocurile de noroc, cu excepţia câştigurilor de la loterii şi/sau pariuri sportive în partea în care valoarea fiecărui câştig nu depăşeşte 1% din scutirea personală stabilită la art.33 alin.(1) din Codul fiscal.

Totodată, potrivit art. 12 pct. 14) din Codul fiscal, câştiguri reprezintă veniturile brute obținute de la jocurile de noroc, loterii și de la campaniile promoționale atât în formă monetară, cât și nemonetară.

Câştigul obţinut prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice reprezintă valoarea totală a sumei retrase din contul de joc. În scopul aplicării prezentei noţiuni, câştigul de la jocurile de noroc realizat în cazinouri, la automatele de joc, la pariuri pentru competiţiile/ evenimentele sportive reprezintă valoarea diferenţei pozitive dintre suma câştigată şi suma mizată, confirmată documentar. În celelalte cazuri, câştigul reprezintă suma totală câştigată.

Monitorul Fiscal

Inapoi la arhiva noutaților