[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum se descurcă „Poșta Moldovei” după cea preluat o parte din activitățile BEM? Iată ce spune ministrul Botnari!
8 Noiembrie

După lichidarea Băncii de Economii a Moldovei (BEM) o parte din servicii au trecut la Î.S. Poșta Moldovei, aflată în subordinea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, ceea ce a a dus la dublarea activității întreprinderii, transmite CURENTUL.

În interviul acordat pentru portalul nostru, Vasile Botnari, ministru MTIC, a spus că Poșta Moldovei face față cu brio noilor angajamente.

„Odată cu preluarea activităților de plată a alocațiilor sociale, numărul operațiunilor lunare efectuate de către ”Poșta Moldovei” a crescut cu 50% de la 2,7 milioane de unități până la circa 4 milioane de operațiuni. Respectiv, s-a înregistrat și un flux sporit de clienți deserviți. Cu toate acestea, acum practic nu mai avem acele rânduri interminabile la oficiile poștale. În acest scop au fost suplinite statele de personal cu circa 2 sute de unități”, spune ministrul.

Vasile Botnari a precizat că, a fost implementat sistemul de rând electronic în oficiile mari, au fost informatizate toate oficiile poștale din țară.

„În plus, „Poșta Moldovei” a introdus o serie de servicii noi, precum efectuarea plăților cu cardul bancar, extragerea de numerar de pe card în orice oficiu, transfer internațional de bani etc. Vom continua cu modernizarea întreprinderii, astfel ca cetățenii să beneficieze de condiții mai bune și mai multe nu doar în centre raionale, dar și în sate”, a specificat el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților