[ X ]
Cum ne alimentăm vara? Nutriționista Cristina Serbova: „Ne putem păstra silueta, dacă vom consuma doar produse benefice organismului”
8 Iulie

Suntem la mijloc vară, iar pentru majoritatea, această perioadă se asociază cu vacanțe la mare, plajă, soare și bucate delicioase la sistemul all inclusive. Însă, ca mesele frecvente să nu devină o problemă de sănătate și estetică, este necesar să respectăm în călătorii un regim de alimentație echilibrat, sugerat de către nutriționiști.

Contactată de reporterul CURENTUL, nutriționista Cristina Serbova a menționat că și în vacanța cu sistem all inclusive ne putem păstra silueta, dacă vom consuma doar produse benefice organismului.

„Gătite la grătar, carnea, peștele, fructele de mare și legumele nu reprezintă pericol pentru figură, ci din contra. Ele pot fi consumate constant, fără teamă că se vor transforma în kilograme în plus. Puneți accentul pe cereale și pâine integrală. Înlocuiți patiseria cu fructe exotice, pe care probabil nu o să le puteți găsi în regiunea noastră, precum papaya, fructul dragonului sau smochinele”, a sugerat specialista.

Totuși, ea nu recomandă să consumăm fructe în exces, deoarece surplusul acestora poate să influențeze masa corporală.

„Mulți consideră că, consumul de fructe în cantități mari, alimentează intensiv organismul cu vitamine. În realitate abuzul de fructe (mai mult de 300 grame pe zi) mai curând va contribui la adăugarea kilogramelor. Fructele tot conțin calorii, între 50-80 și 100 grame, iar dacă le înmulțim la 1 kg, primim între 500-800 calorii în plus la meniul zilnic, echivalent cu 1-2 kg în plus lunar pe cântar”, a menționat nutriționista.

Potrivit ei, un alt obicei care poate afecta starea organismului este detoxul pe bază de sucuri fresh, pepene verde, pepene galben, etc., la care recurg multe persoane.

„Detoxul mai curând va contribui la acutizarea gastritei, pancreatitei, acidității sporite, balonării și creșterea nivelului de glicemie în sânge, decât la curățarea organismului. Dacă la persoane funcționează bine ficatul și rinichii, atunci toate toxinele sunt evacuate zilnic cu succes din corp”, a spus Cristina Serbova.

Totodată, ea a venit cu recomandări referitor la consumul de alcool pe timp de caniculă. Experta a menționat că trebuie să fim prudenți și să nu consumăm mai mult de 150 ml vin / 330 ml bere pe zi.

Pentru ca vacanța de vis să nu se transforme în ore de muncă intensă la sală sau în vizite la medic, cel mai bine e să avem o alimentație echilibrată și un regim de viață activ. Respectând aceste sfaturi simple, pericolele pentru sănătate, siluetă și digestie se vor spulbera.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților