[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum comentează un fruntaș PDM numirea lui Marian Lupu în funcția de președinte al CCRM
6 Februarie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat, astăzi, în cadrul unor declarații de presă, de ce ex-Președintele PDM, Marian Lupu, actualmente vicepreședinte, nu se regăsește pe nici o listă electorală a formațiunii, dar și dacă i-a fost păstrată funcția de Președinte al Curții de Conturi al RM (CCRM), informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că este decizia colegilor din partid.

„Este decizia Consiliului național politic al PDM. Frumusețea unei echipe și a unui partid, de aceea a și rezistat PDM, fiind cel mai vechi partid în RM, este datorită faptului că a știut să facă în așa fel încât să existe o succesiune de generații. A fost generația dlui Diacov, a dlui Lupu, acum este o altă generație la conducerea PDM și asta e frumusețea unei echipe. Oamenii nu sunt încleștați în putere sau în pozițiile de conducere într-un partid, ca și de fapt a unor instituții, iată de ce, PDM va mai exista încă zeci de ani, deoarece de fiecare dată știe să atragă cei mai buni oameni, cele mai bune generații. Fiecare politican își are timpul său, iar ce va face dl. Lupu în continuare, dacă vorbim de CCRM, din câte înțeleg, chiar astăzi, comisia desfășoară concursul. Să vedem ce decid ei și în funcție de asta deja Parlamentul va decide. Fiecare politician are anumite perioade, există perioade când unii mai iau o pauză în activitatea politică. Eu sunt sigur că oamenii buni, devotați unei echipe, de fiecare dată pot reveni, chiar și la conducerea unui partid sau a unei instituții. PDM este o echipă bună, membrii sunt capabili să-și asume orice responsabilitate”, a precizat Candu.

De asemenea, Candu a mai spus că, atunci când delegi o persoană într-o funcție, la o instituție, nu înseamnă că acea persoană se detașează complet de echipă. „Dar, totuși, depinde și de instituție, la cât e de independentă, afiliată politic”, a mai spus Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților