[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum au reacționat părinții când s-a implicat în politică și din ce motiv a făcut-o. Dinu Plîngău despre a treia opțiune
20 Martie

Președintele Organizației de Tineret al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, cel mai tânăr deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Blocului ACUM, are toată susținerea familiei în noua sa activitate, transmite CURENTUL.

Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Dinu Plîngău a dezvăluit cum au reacționat părinții la implicarea sa în politică.

„Se pare că nu sunt cei mai fericiţi, dar, cu siguranţă, mă susţin. Fără susţinerea lor, probabil nu m-aş fi implicat atât de mult, pentru că nu aş fi avut posibilitate, pur şi simplu, inclusiv financiară”, a spus Dinu Plîngău.

De asemenea, deputatul a vorbit și despre opțiunile care le-a avut încă când era la facultate.

„Când am început primele proteste la Chişinău împotriva la tot ce se întâmpla, eram anul doi la facultate. În anul 1 şi 2, la Facultatea de Drept, orice student visează să devină judecător, procuror sau avocat. Evident, eram unul dintre ei. Prin anul trei, înţelegi că tot ce înveţi în cărţile de specialitate nu mai funcţionează în R. Moldova şi atunci ai doar trei opţiuni. Fie pe propriul risc mergi în sistem şi încerci să schimbi ceva din interior, dar deseori conştientizezi că sistemul te va distruge, te ca corupe, ulterior devenind parte a acestui sistem. A doua opţiune e să pleci, aşa cum procedează majoritatea tinerilor din R. Moldova, iar a treia opţiune, cea mai grea, pe care am şi ales-o, e să te încadrezi în luptă, la nivel mai înalt”, a mai povestit Dinu Plîngău.

Dinu Plîngău s-a născut la 13 aprilie 1994. În 2015, s-a alăturat protestelor împotriva guvernării organizate de societatea civilă, fiind unul dintre cei 15 iniţiatori ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. Peste doi ani, pe 16 septembrie 2017, Dinu Plîngău a fost ales lider al organizaţiei de tineret a Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Tinerii DA.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților