[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum arată noua etichetă europeană de eficiență energetică 
14 Mai

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui infografic, ce prezintă informații despre noua etichetă energetică intrată în vigoare în spațiul europen în martie 2021. Eticheta energetică este utilizată pentru a informa despre costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat, transmite CURENTUL.

Schema de etichetare include clasele de performanță ale produselor. Prin culori, cifre și informație se comunică utilizatorului gradul de eficiență energetică și caracteristicile funcționale ale produselor.

Începând cu 1 martie 2021, eticheta pentru clasificarea consumului de energie al aparatelor de uz casnic a fost definitiv retrasă din spațiul european și a intrat în vigoare o nouă scară de valori, dezvoltată pe baza aplicării noilor reglementări delegate ale UE, publicată în Jurnalul Oficial European L .315 la 5 decembrie 2019, în adoptarea Regulamentului-cadru (UE) 2017/1369.

Eticheta energetică nouă oferă o indicație clară și simplă a eficienței energetice a produselor în momentul cumpărării. Îi ajută pe consumatori să compare produsele, să economisească energie și, astfel, să economisească la viitoarele facturi de energie la domiciliu. Optând pentru produse mai eficiente din punct de vedere energetic, acestea contribuie, de asemenea, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în întreaga UE.

https://www.youtube.com/watch?v=ccU0M28Wmgk&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

 

Inapoi la arhiva noutaților