[ X ]
[ X ]
[ X ]
CUB: Cerem formarea unui guvern pro-european și alegeri anticipate în anul 2024
11 Septembrie

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a cerut repetat demisia guvernului Recean și a formulat un mesaj pentru toți pro-europenii responsabili, raționali și conectați la realitățile Republicii Moldova. Potrivit liderului CUB, Igor Munteanu, asistăm la eșecul unei noi „povești de succes”, ca urmare a incompetenței, aroganței și lipsei de viziune, care slăbesc capacitatea actualei guvernări de a insufla încredere populației.

În timp ce sprijinul pentru Uniunea Europeană se menține constant la 70%, în Republica Moldova încrederea în Uniunea Europeană s-a rostogolit sub 50% în mandatul PAS. În opinia CUB, datele sondajului prezentat recent de IPP descarcă complet de legitimitate actualul guvern, ca paradigmă de dezvoltare și reacție de sancționare a unor gafe și eșecuri lamentabile, cum sunt și creșterea salariilor unor miniștri la 50.000 lei în condițiile în care același guvernul nu-și permite indexarea veniturilor populației cel puțin la nivelul ratei de inflație, dar și alte decizii nefaste, legate de menținerea țării într-o stare permanentă de situație excepțională, care asigură unor grupuri obscure de interese câștiguri fabuloase și impunitate la orice nelegiuire.

 „Cine face astăzi eroarea de a înțelege că integrarea europeană înseamnă PAS, iar PAS înseamnă Maia Sandu, va pica în capcana în care a picat și Plahotniuc, atunci când avea falsa impresie că El este statul”, a subliniat Președintele CUB, Igor Munteanu.

La rândul său, Secretarul General CUB, Igor Klipii, a atras atenția că segmentul de dreapta a fost și este o preocupare mai mare pentru guvernarea PAS decât creșterea nivelului de bunăstare a cetățenilor, fapt care a condus la comiterea unor erori grave. „Oricare din cele 61 de eșecuri prezentate de noi ar fi suficient ca un guvern responsabil și cu adevărat pro-european să-și depună demisia de onoare. Aceste eșecuri au fost confirmate chiar în acest moment de sondajul IPP”, a conchis Igor Klipii.

Vicepreședintele CUB, Rodica Gramma, a atras atenția guvernării asupra unui val greu de dezamăgire și frică printre oamenii simpli, iar guvernarea s-a desprins atât de mult de realitate încât trăiește din iluzii și rapoarte false. „Deschideți ușile și vedeți cu adevărat de ce suferă poporul, altfel vom avea de regretat mult noi cei care ne dorim Europa la noi acasă”, a spus Rodica Gramma, reiterând un slogan vechi și înțelept al marelui Simion Bărnuțiu, care spunea „Țineți cu poporul ca să nu rătăciți”.

Făcând o trecere în revistă asupra orizonturilor anului politic 2023, Igor Munteanu, Președintele CUB, a propus lansarea unei platforme de dialog politic pentru a evalua și găsi soluții eficiente pentru depășirea impasului existent, demisia guvernului condus de PM Dorin Recean și pregătirea controlată a unor alegeri anticipate în anul 2024, tocmai pentru a consolida nivelul de susținere al populației pentru procesul de aderare și creștere a calității procesului decizional pe drumul de aderare la Uniunea Europeană.

Inapoi la arhiva noutaților