[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cu suportul experților suedezi, CCRM va efectua un sondaj
24 Iulie

La data de 23 iulie curent, în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut loc o ședință de informare a managerilor CCRM, privind efectuarea unui sondaj de evaluare a nivelul de satisfacție a angajaților.

În contextul implementării Proiectului de cooperare CCRM-ONAS (Oficiul Național de Audit al Suediei) au fost prevăzute un șir de activități la componenta ”Managementul resurselor umane”, inclusiv și efectuarea unui sondaj pentru angajații Curții de Conturi. Obiectivul general al implementării sondajului este de a îmbunătăți climatul instituțional, comunicarea internă, mediul de lucru, politicile de management etc.

Andrei Munteanu, membrul Curții de Conturi și lider al proiectului de cooperare CCRM-ONAS a informat participanții despre importanța, beneficiile și etapele procesul de efectuare a sondajului.

În premieră pentru sectorul public din Republica Moldova, va fi utilizat acest instrument eficient de evaluarea și analizare a mediului instituțional. Opinia angajaților este foarte importantă pentru cunoașterea lacunelor instituționale și domeniilor, care necesită îmbunătățire. Cu aportul fiecăruia dintre angajați, CCRM va elabora și implementa acțiuni concrete, rezultative și eficiente, a menționat Andrei Munteanu.

Detalii referitor la complexitatea implementării sondajului au fost relatate de Violeta Balan, șef Secția relații externe și comunicare. Dna a vorbit despre beneficiile sondajului, etapele de implementare, regulile și responsabilitățile managerilor în diseminarea rezultatelor, analizarea rezultatelor și elaborarea planului de acțiuni.

Menționăm că, sondajul va fi implementat cu suportul experților suedezi. Toate răspunsurile vor fi introduse în sistemul electronic de efectuare a sondajelor Webropol de către experții IT din cadrul ONAS, serverul fiind locat în Suedia, astfel fiind garantat anonimatul răspunsurilor.

După analizarea rezultatelor sondajului, va fi elaborat un plan de acțiuni de îmbunătățire a domeniilor, care necesită schimbări, după care vor urma etapele implementării și monitorizării.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților