[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cu ce se ocupă acum Stela Grigoraș, ex-ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
11 Septembrie

Stela Grigoraș, care timp de aproape 2 ani a făcut parte din Guvernul condus de Pavel Filip în calitate de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și-a găsit un job în afara țării, informează CURENTUL.

Actualmente, Stela Grigoraș activează în calitate de consultant ECARO (Oficiul Regional pentru Europa și Asia Centrală) al UNICEF, cu sediul la Geneva, Elveția. Oficial, ex-ministra și-a început activitatea în noua calitate la 16 martie 2018. Aceasta plecat din funcția de ministru la 22 decembrie 2017.

Stela Grigoraș s-a născut la 15 august 1968. Conform www.e-sanatate.md, ea a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N.Testemițanu”, specialitatea obstetrică și ginecologie. De asemenea, aceasta deține diplomă cu mențiune în domeniul pediatriei. În 1998 a obținut diplomă de studii post-universitare în medicină de la Universitatea de Medicină, Tel-Aviv, iar în 2002 a făcut un curs de asistență socială la Universitatea din Ostersund din Suedia. Ulterior, specialista și-a aprofundat cunoștințele în domeniul politicilor sociale și devine doctor în sociologie. S-a specializat în drepturile copilului, iar organizația „Parteneriate pentru fiecare copil”, pe care a condus-o până a veni la Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a pus în aplicare numeroase proiecte care prevedeau reformarea sistemului rezidențial. Anterior, aceasta s-a numit „EveryChild”.

k

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților