[ X ]
[ X ]
[ X ]
CSM a publicat lista candidaților la funcția de judecător la CSJ
23 August

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista candidaților care au depus cereri de participare la concursul pentru suplinirea funcțiilor de judecător la CSJ. În ea se regăsesc 25 de persoane.

În listă se regăsesc procurorul general interimar, Ion Munteanu, procurorul adjunct interimar al procurorului-șef PCCOCS, Sergiu Brigai, directorul Programului Justiție, CRJM, Vladislav Gribincea, membra CSP, Svetlana Balmuș, avocați, procurori și magistrați ai CA Bălți, Judecătoria Chișinău și Judecătoria Criuleni.

Candidații vor lupta pentru 20 de funcții vacante la CSJ, dintre care 11 judecători de carieră și 9 din domeniul de drept.

Concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție a fost lansat pe 10 aprilie, după ce mai mulți judecători de la CSJ au demisionat. Ulterior, concursul a fost prelungit repetat. Ultima dată, CSM a prelungit concursul în iunie, după o tentativă eșuată de a numi candidații pentru funcții în CSJ în mai.

Precizăm că potrivit legii, noua componență numerică a Curții Supreme de Justiție urmează a fi constituită din 11 judecători din rândul judecătorilor și 9 judecători din rândul avocaților, procurorilor sau profesorilor universitari în domeniul dreptului.

Inapoi la arhiva noutaților