[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristina Lesnic: „Interesul nostru este a livra servicii și beneficii pentru locuitorii din RM de pe ambele maluri ale Nistrului”
30 Mai

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, susține că, în cadrul ședinței în formatul 5+2, de la Roma, s-a lucrat complex. Despre aceasta a anunțat în cadrul conferinței de presă privind rezultatele negocierilor în formatul 5+2, informează CURENTUL.

Cristina Lesnic a declarat că au discutat ce au făcut în această perioadă, ce vor face în continuare și cum anume, dar și care sunt planurile și inițiativele pe viitor.

„Salutăm organizarea acestui eveniment, în cadrul căruia am putut să subliniem că interesul nostru este a livra servicii și beneficii pentru locuitorii din RM de pe ambele maluri ale Nistrului. Am promovat interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Dacă este nevoie de mai mult timp și mai multe argumente pentru a convinge formatul 5+2 despre necesitățile și soluționarea acestor probleme a populației, noi vom continua să explicăm și să argumentăm. Cetățeanul este prioritatea RM. Partea moldovenească își dorește să ofere un sentiment veritabil și viabil pentru fiecare locuitor din RM și pentru toți locuitorii în ansamblu”, a precizat Lesnic.

Potrivit ei, a fost trecut în revistă stadiul de implementare a mai multor decizii. „Trebuie să recunosc că la început lucrurile sunt orientate în favoarea calității, mai exist loc de a fi mai buni, flexibili, înțelegători, dar pe de altă parte, trebuie să avem în vedere că locuitorii sunt prioritatea noastră. În curs de implementare rămân să fie câteva subiecte. Este vorba despre accesul deținătorilor de trenuri începând cu 1 august, telefonia și telecomunicația, inclusiv modernizarea, amenajarea, dar și securitatea podului din regiunea Gura Bîcului – Bâcioc. Aceste lucruri au putut fi posibile datorită convergenței a mai multor elemente, vorbesc despre o abordare pragmatică, pași concreți care au condus la realizarea activități, dar și resurse umane dedicate și implementate. Credem important ca dialogul să se focuseze pe elemente pragmatice, axate pe interesele populație, dar ceea ce este important să reamintim că ne dorim ca lucrurile ce se petrec în jurul nostru să fie mai puțin haotice, contradictorii – asta am îndemnat colegii. Vom continua să parcurgem acest drum pas cu pas, printr-o orientare constructivă, precum și cu rezultate concrete pentru populația din RM”, a mai spus Lenic.

Și reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul 5+2, Vitali Ignatiev a confirmat că discuțiile au fost grele, dar s-a lucrat bine. „A fost o rundă de negocieri bună. Într-adevăr a fost o discuție nu ușoară, dar am ajuns la rezultate. Consider că rezolvarea problemelor cetățenilor din Transnistria este prioritar. Mă bucur că pozițiile tuturor celor implicați sunt îndreptate spre înlăturarea obstacolelor, spre îmbunătățirea situației vieții oamenilor”, a spus Ignatiev.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților