[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristina Lesnic a participat la o masă rotundă dedicată evaluării implementării în Republica Moldova a prevederilor Convenţiei de la Lanzarote
22 Februarie

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic, a participat cu un cuvânt de salut în cadrul mesei-rotunde dedicate implementării în Republica Moldova a Convenţiei Consiliului Europei privind protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzurilor sexuale (Convenţia de la Lanzarote): provocări şi bune practici, transmite CURENTUL.

Evenimentul a avut loc în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul intervenţiei sale, Vicepremierul a evidenţiat că protecția copiilor nu trebuie să fie divizată, în acest sens, referindu-se și la necesitatea abordării acestei probleme în regiunea transnistreană. Totodată, dna Cristina Lesnic a comunicat că această problemă va fi în vizorul sub-grupului pentru drepturile omului, lucrările căruia a fost convenit să fie reluate în cadrul întrevederii reprezentanților politici din 15 februarie curent.

Totodată, dna Cristina Lesnic a reiterat importanţa continuării cooperării cu partenerii internaţionali pe această dimensiune pentru a identifica cele mai bune soluții la problemele actuale ale copiilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților