[ X ]
[ X ]
[ X ]
COVID-19! Numărul de decese este în creștere
17 August

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), astăzi, a comunicat situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul țării, informează CURENTUL.

În acest fel, 30 183 reprezintă numărul total de cazuri de infectare în țara noastră, dintre care 21 543 persoane au fost vindecate, iar 897 au decedat.

Totodată, la acest moment, 459 pacienți sunt în stare gravă.

3 767 este cifra persoanelor infectate din sistemul de sănătate, iar 1 675 – a copiilor infectați, până la acest moment.

Comparativ cu săptămâna trecută, numărul de cazuri a crescut cu 9%. La fel, numărul de decese este în creștere – cu 5,5%.

Cele mai afectate teritorii sunt: 1. Chișinău; 2.Anenii Noi, 3.Edineț; 4.Ialoveni; 4.Strășeni.

Pe când cea mai mare rată a cazurilor de decese sunt în raioanele: 1.Briceni; 2.Cimișlia și 3. Ceadîr-Lunga.

Ce ține de cazurile de import, în ultimele 14 zile acestea sunt în creștere. Cele mai multe fiind din: 1.Turcia; 2.România și 3. Franța.

De menționat că, 181 428 este numărul total de teste efectuate până la ziua de astăzi.

Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, s-a referit la posibilitatea excluderii regimului de autoizolare la revenirea din alte țări.

„Specialiștii analizează posibilitatea cu privire la intrarea cetățenilor moldoveni, cât și a celor străini la prezentarea unui test la COVID-19. După ce specialiștii vor avea o viziune, propunerea va fi înaintată Comisiei Naționale de Sănătate Publică”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților