[ X ]
[ X ]
[ X ]
COVID-19 în Capitală: Peste 500 paturi libere și diminuare a cazurilor!
19 Aprilie

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, anunță că astăzi în spitalele municipale avem circa 500 de paturi libere. Tot el spune că avem o diminuare a cazurilor de infecție COVID-19, informează CURENTUL.

„Blocul de la Spitalul de Ftiziopneumologie cu 150 de paturi a fost închis. Se închide și Blocul vechi de maternitate de la Spitalul „Gheorghe Palade” cu 110 paturi. Dacă vom avea aceeași situație, săptămâna viitoare câteva secții cu 150 de paturi se vor închide în mai multe spitale care erau destinate pentru tratamentul COVID”, notează, pe Facebook, edilul.

În același timp, Ceban anunță că numărul cazurilor de infecție cu COVID la copii este într-o diminuare majoră, respectiv Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” sistează de astăzi internarea copiilor cu suspecții la COVID.

„Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii va interna toți copii suspecți și cei confirmați cu COVID, acesta având o capacitate de peste 100 de paturi, azi fiind ocupate în jur de 30. Toate aceste unități, care sunt eliberate, vor fi reprofilate în secții de reabilitare post-COVID”, comunică Primarul.

De cealaltă parte, Ceban spune că specialiștii rămân aceeași și au toată competența de a face tratamentul pentru reabilitarea pacienților. „Medicul va decide dacă persoana are nevoie de tratament. Totodată, în caz de agravare a situației epidemiologice, paturile din aceste spitale vor putea fi reactivate în doar 24-48 de ore. Rămânem pregătiți și în alertă pentru o eventuală creștere a cazurilor. Ne dorim ca toate spitalele să revină la profilul de până la pandemie”, comunică el.

Ce ține de Centrul COVID de la Moldexpo, Ceban spune că rămâne în continuare cel mai mare spital COVID din republică. „În continuare va fi realizat triajul, dar și tratamentul pacienților cu COVID în această instituție. Centrul COVID de la Moldexpo, în cazul celei mai optimiste evoluții epidemiologice, va rămâne ultimul spital care va ieși din circuitul COVID”, a conchis Primarul de Chișinău.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților