[ X ]
[ X ]
[ X ]
Costumele de baie croșetate – un trend al sezonului. Unde pot fi găsite și cât costă acestea
10 Iulie

De mai mulți ani, costumele de baie croșetate se bucură de popularitate în rândul femeilor, devenind must-have-uri ale sezonului estival. Inspirată de acest trend, Victoria Kurteanu, o meșteră iscusită din Chișinău, s-a specializat în confecționarea articolelor pentru plajă, iar din 2015, ea produce costume de baie croșetate, apreciate în mai multe țări din Europa, dar și peste ocean.

Solicitată de reporterul CURENTUL, Victoria Kurteanu, ne-a explicat care este specificul acestor piese și de ce ele se mențin în vogă.

„Costumele de baie croșetate se mențin în vogă, deoarece sunt atractive, elegante și originale. În plus, ele sunt realizate astfel încât să fie nu doar frumoase, ci și practice. Personal, folosesc pentru ele fire formate din 98% microfibră și 2% elastan – fir elastic, subțire, ușor si mătăsos. Costumul de baie croșetat din acest fir este elastic, plăcut la atingere, se usucă la fel de repede ca și cel obișnuit, e ușor de spălat, nu lasă scame și nu se estompează la soare. Pentru a-l face și mai confortabil, introduc o bandă elastică subțire în jurul marginilor. În interiorul topului e posibil de introdus cupe detașabile sau cusute, la alegere. Astfel, în ele puteți nu numai să stați pe plajă și să faceți fotografii, ci și să înotați în siguranță”, a precizat meștera.

Potrivit spuselor sale, articolele sunt confecționate cu croșeta, prin utilizarea unor diverse motive, modele ajurate sau dantelă, dar și în tehnica filet. Pentru a finaliza o lucrare, ea are nevoie de 3-10 zile, în funcție de complexitate. Iar dacă este vorba de crearea unui nou model, procesul de lucru poate dura până la două săptămâni.

„Realizez produsul după dimensiunile individuale ale clientelor. Ele pot opta pentru modelul și culoarea preferată. Prin schimbarea oricărei piese, prin adăugarea sau înlăturarea câtorva detalii, costumul devine absolut unic”, a concretizat tânăra.

Articolele pentru plajă realizate de meșteră au fost solicitate atât în Moldova, cât și peste hotare: în America, Germania, Rusia și Marea Britanie.

„Un costum de baie pentru adulți costă de la 800 până la 1500 de lei, în funcție de model și mărime. De asemenea, clienții pot comanda doar un top/ crop-top, care poate fi combinat cu partea de jos al altui costum de baie. Costul topului este de la 400 lei”, a adăugat ea.

De menționat că produsele de marca „ViKnitPassion” pot fi procurate prin intermediul rețelelor de socializare. Meștera pregătește la moment o colecție de costume de baie pentru fetițe.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților