[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coronavirusul a dat planurile de vacanță ale moldovenilor peste cap. Nu și cele pentru destinații exotice!
13 Martie

După ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat recent cod portocaliu la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus COVID-19 (Coronavirus), mai mulți moldoveni care aveau planificate vacanțe și excursii în zonele de risc unde au fost înregistrate cazuri cu acest virus și-au amânat vacanțele pentru mai târziu, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, managerul agenției de turism Panda Tur, Mihai Ceban, a spus că după ce a fost sistat procesul de studii în instituțiile de învățământ din țară în urma emiterii ordinului de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării excursiile pentru elevi au fost anulate pentru lunile aprilie și mai.

„Excursiile pentru elevi în zonele de risc nu au fost amânate definitiv, ci doar a fost schimbată data pentru lunile aprilie și mai. Astfel, până la sfârșitul lunii martie nu vom organiza excursii pentru elevi în următoarele destinații: România: Iași, Brașov, iar în Ucraina: Odessa și Lvov. De asemenea, am anulat și excursia pentru un grup de turiști în Viena și Budapesta . Ce ține de excursiile în Europa până acum doar patru persoane au cerut să fie modificată data pentru mai târziu, iar pentru destinațiile exotice nu a fost înregistrată nici o cerere de anulare a vacanței sau careva modificări”, a spus managerul Mihai Ceban.

Directorul agenției Enjoy Travel, Irina Rotaru a spus pentru CURENTUL că la moment, în cadrul agenției nu au fost înregistrate careva cereri de anulare a călătoriilor în anumite regiuni, ci doar a scăzut numărul vânzărilor.

„Agenția noastră nu a înregistrat cereri de anulare pentru anumite destinații. Turiștii călătoresc conform programului stabilit, excepție sunt doar cei care au zbor spre Italia. Rezervările pentru destinațiile exotice se fac din timp și încă nimeni din clienți nu a cerut modificări”, a spus Irina Rotaru.

Managerul agenției de turism Global Tur, Cristina Gona a spus că la moment, a fost înregistrată o singură cerere de anulare a vacanței în Grecia, din motiv că o doamnă este însărcinată și evită să se expună anumitor riscuri.

„În cazul în care vom primi mai multe cereri de anulare a vacanțelor, vom fi înțelegători cu clienții, fie le vom restitui banii pentru vacanță sau vom alege altă dată pentru mai târziu”, a spus Cristina Gona.

Managerii agențiilor de turism îndeamnă persoanele care doresc să călătorească să aleagă destinații mai călduroase și care nu prezintă un risc sporit de infectare cu noul virus COVID-19. De asemenea, pentru persoanele care nu și-au anulat vacanțele sau excursiile în timpul apropiat tur-operatorii recomandă să respecte regulile de igienă personală și aerisirea cât mai frecventă a mijlocului de transport.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților