[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corneliu Groza și-a exprimat dorința de a identifica noi directive de colaborare cu partenerii canadieni
3 Martie

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, l-a primit astăzi, 3 martie a.c., în vizită de curtoazie pe Consilierul și șeful Secției Politice a Ambasadei Canadei la București, acreditat pentru Republica Moldova și Bulgaria, Ian Trites, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul ședinței, interlocutorii au trecut în revistă stadiul și perspectivele conlucrării, subliniind interesul ambelor părți de a consolida dialogul bilateral. În acest sens, Corneliu Groza și-a exprimat dorința de a identifica noi directive de colaborare cu partenerii canadieni, în vederea susținerii Poliției de Frontieră în dezvoltarea instituțională.

Totodată, delegația moldovenească a expus în linii generale despre activitatea de frontieră la ziua de azi, procesul de patrulare comună și control comun la frontiera de stat, inclusiv a punctat principalele priorități de dezvoltare.

La rândul său, Ian Trites a manifestat deschiderea pentru dinamizarea cooperării, prin inițierea unor proiecte financiare menite să susțină și să consolideze securitatea transfrontalieră.

În încheierea discuțiilor, unanim s-a pledat pentru identificarea zonelor de interes reciproc privind dezvoltarea cooperării și, în același timp, extinderea domeniilor de interacțiune.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților