[ X ]
[ X ]
[ X ]
Convenția Euro-Unionistă – creată! Ce își propun fondatorii
27 Noiembrie

Convenția Euro-Unionistă a fost constituită, astăzi, prin votul unanim al celor prezenți la masa rotundă de discuții, transmite CURENTUL.

Scopul acestei Convenții este de a consolida forțele unioniste și a merge pe o singură listă la parlamentarele din februarie 2019.

Participanții au votat și un Acord, ce prevede crearea acestei Convenții, scopul acesteia, obiectivele, componența.

„Subsemnații, 17 entități, printre care 2 partide politice, decidem constituirea Convenției Euro Unioniste. Asumându-ne calitatea de membri fondatori, lansăm altor entități civice și politice din RM apelul de aderare la acest proiect asociativ electoral și post electoral. Scopul suprem este afirmarea identității românești ca factor determinat al modelului civilizațional de dezvoltare. Un prim pas este organizarea și susținerea plenară a entității electorale unioniste pentru participarea la scrutinul parlamentar, accederea și Parlament și constituirea unei fracțiuni euro unioniste.

Printre obiective se regăsesc afirmarea, promovarea și consolidarea identității naționale românești, omogenizarea spațiului economic, cultural și social, asigurarea ireversibilității vectorului european, respectarea drepturilor omului etc.

Convenția va convoca și Congresul cetățenilor euro-unioniști, care va elabora și aproba un program amplu pentru acest proces.

Prin consens, fondatorii Convenției se acceptă a fi Mișcarea Civică Europeană, în calitate de moderator, și constituie organul de conducere Consiliul Coordonator, format din 7 membri ai Consiliului Director ai Mișcări Civice Europene. Câte un reprezentant al fiecărei entități civice a Convenției și câte 3 reprezentanți de la Partidul Național Liberal și Partidul Verde Ecologist”, se spune în Acord.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților