[ X ]
[ X ]
[ X ]
Controale inopinate la piețele agroalimentare și magazine din Cimișlia. Iată constatările inspectorilor ANSA
16 Ianuarie

Inspectorii Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (DTSA) Cimișlia, cu raza de acoperire a raionului Basarabeasca au efectuat controale inopinate la piețele agroalimentare și magazinele din teritoriu, transmite CURENTUL.

În cadrul verificării au fost constatate un șir de neconfomități, în special, comerțul cu produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, nerespectarea cerințelor cu privire la păstrarea produselor alimentare și încălcarea regulilor de protecție a consumatorilor.

În rezultatul controalelor au fost întocmite 4 procese verbale de aplicare a sancțiunilor și prescripții de înlăturare a neconformităților constatate.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în urma controalelor au fost depistate următoarele încălcări:

Comercializarea produselor alimentare în lipsa actelor de proviniență;
Comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat;
Nerespectarea cerințelor referitor la vecinătatea produselor alimentare;
Nerespectarea regimului termic de păstrare a produselor alimentare ușor alterabile;
Etichetarea incorectă a produselor expuse comercializării.

Din comerț au fost retrase produse cu termenul de valabilitate expirat: produse de cofetărie – 10kg, torturi – 5 bucăți, produse lactate neconforme – 7kg, pește – 3 kg, produse de patiserie – 6kg, precum și conserve din pește, ciuperci conservate, băuturi răcoritoare și porumb conservat.

Totodată, au fost depistate produse și semiproduse din carne (carne tocată – 2kg, gambe de pui broiler – 4kg, mici congelați – 5kg,) în lipsa etichetei și certificaelor de însoțire.

În rezultatul controalelor au fost întocmite 5 procese-verbale de contravenție și aplicate amenzi în sumă de 11300 lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților