[ X ]
[ X ]
[ X ]
Contrabandă cu droguri dejucată de procurorii oficiului Nord al PCCOCS și ofițerii INI
14 Mai

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, locuitori ai raionului Edineț, ambii în vârstă de 33 ani, au fost reținuţi de procurorii oficiului Nord al PCCOCS în comun cu ofițerii INI, fiind suspectați, împreună cu alte persoane, de contrabandă și comercializarea pastilelor psihotrope ,,Subutex” şi droguri de tip „haşiş”, transmite CURENTUL.

În conformitate cu investigațiile efectuate, s-a stabilit că suspecții organizau transportarea ilicită de droguri din Franța în Republica Moldova pentru ulterioara realizare consumatorilor, a pastilelor psihotrope de tip „Subutex” fiind comercializate la prețul de 1000 lei/per pastilă.

Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, a fost posibil de identificat metoda de transportare ilegală a drogurilor și în final, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița a fost stopat autocarul de rută Chișinău – Franța, iar în una din gențile transmise au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare şi două pacheţele din polietilenă cu drog de tip „haşiş”.

Valoarea pastilelor depistate și ridicate este de aproximativ 70 mii lei.

Suspecții au recunoscut vina pe deplin, fiind reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Unul din cei reținuți, în luna decembrie 2017, a fost condamnat pentru infracțiuni similare la o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 3 ani și 6 luni, cu suspendarea executării acesteia, fiind la moment în termen de probă.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă și realizare a drogurilor, de comun cu autoritățile competente din Franța.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților