[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consumi o sticlă de vin și te urci la volan? Acum se poate! Noua inovație moldovenească!
25 Noiembrie

Recent, pe piața vinicolă a Republicii Moldova a fost lansat vinul fără alcool. Acestea sunt produse din soiurile autohtone Fetească Albă și Fetească Neagră de către Casa Petru.

Contactați de reporterul CURENTUL, șeful departamentului de marketing al producătorului ne-a comunicat despre specificul acestui vin.

„Vinul fără alcool este un produs natural, din care în procesul de fabricație a fost înlăturat alcoolul. Acesta se produce după o tehnologie clasică, cuprinzând toate etapele de măturare ale vinurilor cu tăria alcoolică 12-13% în volum, inclusiv și procesul de fermentare. Diferența constă doar în etapa finală de dealcoolizare, care decurge prin eliminarea alcoolului din vin. La etapa dată vinul se încălzește până la o temperatură de 30 de grade Celsius, după care alcoolul se evaporă, iar toate caracteristicile, cum ar fi aroma, culoarea și buchetul vinului, precum și toate vitaminele și microelementele din componența lui rămân”, a specificat el.

Potrivit sursei, produsele sunt solicitate și peste hotare, fiind exportate în Rusia, Japonia, SUA, Belarus și Polonia.

„Vinul fără alcool este creat în special pentru sportivi, conducătorii auto, persoanele care nu au voie să consume alcool din motive medicale și adepții unui mod sănătos de viață”, spun producătorii.

Prețul unei sticle de vin fără alcool este de 109 lei.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților