[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consulat Onorific și rută feroviară spre Harkov? Ambasadorul RM în Ucraina: „Ar contribui la facilitarea stabilirii contactelor directe între mediile de afaceri din RM și această regiune”
1 August

În cadrul vizitei de lucru întreprinse în regiunea Harkov, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Harkov, Yuliya Svetlichnaya. La întâlnire a participat, de asemenea, Prim-vicepreședintele Consiliului Regional, Viktor Kovalenko, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar. În acest context, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov, Ambasadorul Bolbocean subliniind că „deschiderea acestuia ar contribui la facilitarea stabilirii contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune, și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare”.

Un subiect aparte a vizat examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău – Harkov.

De asemenea, profitând de oportunitate, Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al 10-lea Forum Economic Internațional „Inovații. Investiții, Inițiative de la Harkov” din 28-29 septembrie 2018 și, la rândul său, a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din regiunea Harkov să participe la lucrările Business forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților