[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Republican al Uniunii Salvați Basarabia se convoacă în ședință. Vor avea loc numiri!
25 Iulie

Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB), lansat la 21 iulie curent, are președinte – Valeriu Munteanu, și secretar general – Ilie Crețu, însă nu are vicepreședinți și în viitorul apropiat aceste funcții nu vor fi ocupate, informează CURENTUL.

„Noi avem un principiu al meritocrației, de aceea nu am numit vicepreședinții. Nu am vrut să fie ocupate toate funcțiile, fiind aleși președintele, secretarul și 38 de persoane în Consiliul Republican. La 4 august, Consiliul Republican se va întruni și va alege membrii Biroului Permanent, însă nu și vicepreședinții. Aceste funcții rămân inclusiv pentru cei care urmează să vină în partid, ca să muncească, să depună eforturi, să fie în competiție și să fie răsplătiți după merit, cu funcția de vicepreședinte”, a explicat Valeriu Munteanu, într-o conferință de presă.

De asemenea, liderul USB a spus că, la 22 iulie curent, imediat după Congres, au fost depuse toate documentele necesare, la Agenția Servicii Publice, pentru înregistrarea formațiunii.

Cât ține de fuziunea partidului Mișcarea Acțiunea Europeană – care din 21 iulie curent a devenit USB, cu Partidul Liberal, Munteanu a spus că oficial acest lucru nu s-a întâmplat. „A avut loc logodna, nu și cununia și înscrierea la primărie. În 2011 s-a anunțat despre fuziunea MAE cu PL, dar nu au mai avut loc procedurile ca fuziunea să fie dusă la bun sfârșit, și MAE și-a continuat activitatea, a depus toate rapoartele. Regretăm că există oameni politici care pun la îndoială acest lucru”, a subliniat președintele USB.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților