[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Republican al PSRM se va convoca în această săptămână pentru a decide în privința formării unei majorități
3 Iunie

Deputatul Ion Ceban, secretarul ideologic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a anunțat că, astăzi, conducerea formațiunii s-a întâlnit și a discutat situația politică actuală din țară cu Comisarul european responsabil de politica de vecinătate a UE, Johannes Hahn, dar și cu alți reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că, PSRM și-a anunțat poziția pe care a adoptat-o pe 12 aprilie curent la Consiliul Republican privind măsurile ulterioare de soluționare a crizei politice și formarea unei majorități parlamentare și a unui guvern.

„PSRM, cu regret, a constatat că reprezentanții Blocului ACUM, până la această zi, practic, au refuzat să analizeze propunerile noastre pentru a începe dialogul. În același timp, PSRM a anunțat că rămâne deschis pentru discuții, însă timpul când se mai pot lua unele sau alte decizii se îndreaptă spre o linie juridică, după care Parlamentul este dizolvat și se desfășoară alegeri parlamentare anticipate. PSRM și-a exprimat poziția categorică despre alegerile anticipate, care reprezintă o cale nedorită de ieșire din actuala situație politică din Moldova. Cu toate acestea, este inacceptabilă o abatere de la deciziile luate de cele mai înalte organe ale formațiunii. Credem că, în această săptămână se mai poate de reluat dialogul și de a găsi o soluție potrivită pentru ambele părți, precum și pentru interesele alegătorilor și ale întregii țări”, a precizat socialistul.

De asemenea, Ion Ceban a anunțat că, în această săptămână va fi convocat Consiliul Republican al PSRM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților