[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă conducere
7 Februarie

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă componență. Modificările au fost aprobate de Biroul permanent al Parlamentului în ședința de astăzi, informează CURENTUL.

Președintele Consiliului va fi Speakerul Andrian Candu, iar vicepreședinte – Vicespeaker-ul Valeriu Ghilețchi.

„Din componența Consiliului fac parte 18 membri, președinții comisiilor și reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, conducerea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE și ai Delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, precum și Secretarul general al Parlamentului”, se spune într-un comunicat de presă.

De menționat că, Consiliul pentru Integrare Europeană are drept scop asigurarea unui mecanism de comunicare, coordonare, consultare și cooperare în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară.

„Acesta monitorizează procesul de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE și asigură implementarea Programului legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere. Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană a fost constituit de Parlament în aprilie 2016. Până în prezent, Consiliul a fost condus de fostul Vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților