[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Marii Adunări Naționale îndeamnă cetățenii să participe la protestul din 17 septembrie
30 August

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) a îndemnat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cetățenii Republicii Moldova să participe la protestul din data de 17 septembrie curent, organizat împotriva modificării sistemului electoral, transmite CURENTUL.

Reprezentanții CMAN, format din membrii PDA, PAS și reprezentanți a diferitor segmente sociale, au efectual un apel către întreaga societate, de a ieși la protest la data de 17 septembrie, ora 12:00, în fața Parlamentului RM.

Președintele CMAN, Andrei Năstase a chemat la unitate și implicare întreaga societate.

„Îndemn toți cetățenii țării, oriunde s-ar afla să protestăm împotriva nedreptății ce ni se face de către o guvernare hoață. După ce au capturat justiția și presa, după ce au jefuit rezervele valutare ale statului, după ce au sărăcit populația, ne fură și dreptul de a mai trăi și munci acasă, în siguranță și bunăstare, în bună înțelegere și pace, alături de familiile noastre. Doar cu o societate consolidată, cu oameni deșteptați, demni de trecutul și mai ales de un viitor mai bun, putem face față situației dramatice în care ne aflăm și schimba în bine Moldova. Doar împreună putem edifica o țară în care să vrei să trăiești, o țară din care oamenii nu pleacă în străinătăți”, a spus Năstase.

În același timp, membrul CMAN, Angela Aramă a menționat că, viitorul Republicii Moldova ca stat este pus sub un mare semn de întrebare.

„Credibilitatea guvernării în fața cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare este ca și inexistentă, iar sărăcia, migrația populației, corupția, genocidul social se amplifică dramatic. Viitorul Republicii Moldova ca stat este pus sub un mare semn de întrebare. Reieșind din cele spuse, CMAN face un apel către întreaga populație de a ieși la un protest masiv împotriva derapajelor grave comise de actuala guvernare. La 17 septembrie curent, ora 12:00 venim cu toții în fața Parlamentului pentru a ne manifesta dezaprobarea categorică a acțiunilor actualei guvernări și pentru a sensibiliza instituțiile internaționale asupra stării de fapt a lucrurilor din RM. Manifestația de protest din fața Parlamentului va fi urmată de un marș, în cadrul căruia vom depune rezoluția adoptată în cadrul mitingului la reprezentanța UE în RM și vom picheta instituția publică Teleradio Moldova”, a conchis Aramă.

Liderul PAS, Maia Sandu a afirmat că, guvernarea actuală încearcă să lipsească cetățenii de drepturile fundamentale.

„Agenda acestor guvernanți este foarte clară, ei încearcă să suprime toate vocile care critică, să elimine forțele care se opun abuzurilor lor, iar mai recent încearcă să ne lipsească de dreptul nostru de a-i scoate de la guvernare. La 17 septembrie vă îndemn pe toți cei care cred în democrație să vină și să-și apere dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri parlamentare”, a precizat ea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților