[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilierul Premierului țării, către cetățeni: „Să nu supraîncărcăm trenul…”
29 Iunie

Consilierul Prim-ministrului țării, Vitalie Dragancea, face o recomandare populației, în contextul respectării recomandărilor medicilor, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vitalie Dragancea afirmă că fiecare om în parte trebuie să fie responsabil și face apel către cetățeni să nu „supraîncarce trenul”.

„În timpul sovietic era o vorbă: „dacă omul vrea să trăiască medicina nu-l poate împiedica”. În timpul nostru se poate reformula: “dacă omul vrea să se infecteze medicina nu-l poate împiedica”. Câți oameni nu ascultă recomandările medicilor? Câți fumători au auzit de la medici că trebuie să lase țigara și nu o fac. Or câți oameni obezi au auzit de la medici că trebuie să se limiteze în alimentație și nu o fac. Câți din cei care suferă de diabet zaharat încalcă zilnic recomandările medicilor. Recomandările medicilor vin de obicei ca niște restricții a deprinderilor noastre. Dar vin să ne ajute și să ne salveze. Sistemul de sănătate recomandă – de responsabilitatea noastră depinde cum va decurge tratamentul. Fumatul, diabetul zaharat și obezitatea nu sunt infecțioase – prin urmare fiecare om care încalcă își face rău numai lui. COVID e infecție și se transmite de la om la om. Guvernul întreprinde măsuri ca sistemul de sănătate să dispună de tot necesarul ca să identifice și să trateze persoanele infectate. Sistemul de sănătate funcționează ca o locomotiva, care duce un tren supraîncărcat, dar rezistă încă. În epidemie de fiecare om în parte depind nu mai puține decât de medici și autorități. Haideți să respectăm recomandările medicilor. Haideți să fim responsabili și raționali. Haideți să nu supraîncărcăm trenul”, scrie Vitalie Dragancea.

Consilierul mai punctează că „anul ăsta avem “de toate” – epidemie, criză economică și inundații. Vom trece mai ușor peste toate dacă ne vom mobiliza, vom deveni mai responsabil și ne vom susține reciproc”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților