[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilieri PN din CMC au făcut o investigație: „Constatăm o ilegalitate”
25 Octombrie

Consilierii Partidului Nostru (PN) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au făcut o investigație, din care reiese că serviciile pentru transportarea polițiștilor și carabinierilor la protestele anti-guvernare sunt plătite din bani municipali, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele PN, Ilian Cașu, a declarat că, în urma investigației, s-a constatat că, cheltuielile pentru acest serviciu vor fi achitate din fondul de rezervă al Primăriei.

„De exemplu, pentru acest serviciu, la protestul din 17 septembrie curent, au fost folosite 11 unități de transport, respectiv 11 șoferi împreună cu taxatorii, care au prestat acest serviciu MAI, au fost remunerați. Reiese foarte clar, pentru serviciul prestat MAI s-au folosit pentru salarii bani municipali. Din acest punct de vedere, noi constatăm o ilegalitate, un reprezentant al Autorităților Publice Centrale (MAI) s-a folosit gratis de resursele Autorității Publice Locale (Primăria). Această acțiune vine în contradicție directă cu hotărârea de Guvern care reglementează aceste relații între diferite nivele ale autorităților statului, care spune clar că în situația în care un buget al statului ia în chirie, în cauțiune bunuri ale altui buget, lucrul acesta se face exclusiv contra-cost. Deci, MAI era obligat să achite din propriile fonduri acest serviciu”, a precizat Cașu.

PN a anunțat că va face demersuri către organele de drept să studieze acest caz.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților