[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier PSRM: „Pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Chișinău, trebuie să înceapă a lucra efectiv administrația Primăriei”
17 Octombrie

Aspectul arhitectural al Chișinăului, starea drumurilor, dezvoltarea infrastructurii, starea ecologică a orașului au fost discutate în cadrul conferinței „Noi proiecte inovaționale pentru Chișinău”, unde a participat consilierul municipal, socialistul Alexandr Odințov, transmite CURENTUL.

În cadrul discuțiilor, Alexandr Odințov a făcut o retrospectivă a problemelor principale cu care se confruntă Chișinăul, dar și de ce depinde rezolvarea acestor probleme.

„Primăria funcționează ca un organism. Odată ce s-a îmbolnăvit un organ, atunci tot corpul suferă – așa și administrația Primăriei. De aici încep problemele. Noi avem probleme mari cu drumurile. Modelul de planificare a drumurilor este unul sovietic și nu corespunde cu cel modern. Avem probleme cu construcțiile neautorizate, cu conducerea Primăriei, gestionarea gunoiului, în domeniul social și chiar ce ține de aspectul istoric al orașului. Pentru a începe să rezolvăm aceste probleme, trebuie să lucreze efectiv administrația. Trebuie să analizăm activitatea administrației Primăriei în ultimii 15-20 de ani. Actuala administrație nu se gândește că avem nevoie de un Plan Urbanistic general pentru o perioadă îndelungată. Noi în CMC încercăm să eliminăm flagelul corupției printre funcționarii Primăriei, dar menirea noastră este să dezvoltăm prin proiecte bune orașul. Noi am scos oamenii incompetenți din Primărie, acest lucru ne-a luat majoritatea timpului în activitatea CMC”, a spus Alexandr Odințov.

La discuții au participat și Valeriu Lupașcu, ex-prim-adjunct al arhitectului șef al orașului Chișinău și Igor Samohvalov, expert la Asociația „Știință, Inovații și Tehnologii”, care au vorbit despre posibilitățile de a administra eficient orașul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților