[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier prezidențial: Hotărârea CC e în contradicție cu sensul și spiritul Constituției
21 Decembrie

Consilierul în domeniul juridic şi al relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul, a comentat Hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maxim Lebedinschi a scris că, consideră că este o Hotărîre părtinitoare care vine în contradicție cu sensul și spiritul Constituției.

„Din considerentul că, conform prevederilor Constituției, Președintele Republicii Moldova este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale a țării, precum și bazîndu-ne pe faptul ca Președintele este și comandant suprem al forțelor armate suntem de opinia că rolul acestuia în adoptarea și elaborarea politicilor și strategiilor ce vizează domeniul de apărare și securitate națională nu poate fi neglijat, sau subminat. Adoptarea documentelor de maximă importanță în acest domeniu urmează a fi adoptate prin consens”, a punctat Lebedinschi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților