[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier municipal: „Se pune întrebarea: De ce s-a anulat programul MTender?”
11 Aprilie

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Nichita Țurcan, este nemulțumit de activitatea Primăriei la capitolul achiziții publice, transmite CURENTUL.

Consilierul s-a referit la cazul recent înregistrat cu achizițiile făcute de Direcția educație a sectorului Ciocana, care a procurat pere din Olanda cu 30 lei pentru un kilogram.

„S-au cheltuit 150 mii lei pentru aceste pere. Asta în timp ce mulți producători autohtoni se plâng că nu și-au putut vinde toate produsele și le comercializează acum cu 5-10 lei kilogramul”, spune Nichita Țurcan.

Consilierul menționează că, 2 ani în urmă, CMC a aprobat proiectul privind implementarea platformei de achiziții publice MTender.

„Am arătat că prin acest serviciu putem economisi bugetul municipal. A trecut atunci jumătate de an și Ala Nemerenco vine în fața consilierului și cere amânarea acestui serviciu pentru că oamenii nu știu cum să se folosească de această platformă și sunt întârzieri la procurare. Acum Ruslan Codreanu admite că acesta trebuie să devină funcțional. Se pune încă odată întrebarea, de ce s-a anulat acest MTender? Acum spuneți că trebuie să revenim la acest program? Din cauza prostimii voastre suferă întreg orașul”, spune Nichita Țurcan.

De asemenea, el menționează că CMC trebuie să înceapă a lucra.

„Ori începem să lucrăm, ori anulăm acest CMC și facem alegeri. Avem numeroase întrebări de rezolvat”, a mai spus socialistul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților