[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier: „Mă bucură schimbările din Primăria mun. Chișinău”
12 Februarie

Reprezentanții fracțiunilor politice din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au păreri diferite față de schimbările ce se produc astăzi în Primărie. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul dezbaterilor publice organizate de către Agenția de presă „IPN”, transmite CURENTUL.

Vitalie Mucan, consilierul municipal al Fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), a menționat că schimbările ce se produc acum sunt făcute pe bază de reforme.

„Mă bucură aceste schimbări în Primărie. Nu pot să spun că sunt decizii sporadice. Sunt un complex de acțiuni care au fost demarate 2 ani în urmă când au venit alte partide în CMC. Vedem că lumea se dezvoltă, dar municipiul rămâne în urmă. Este necesar să luăm decizii corecte. Este necesar ca să intervenim prompt și să implementăm reformele care sunt necesare pentru cetățeni”, a spus Vitalie Mucan.

La rândul său, șeful Fracțiunii Partidului Liberal din CMC, Ion Cebanu, spune că aceste schimbări sunt neîntemeiată și ilegale.

„După suspendarea Primarului Dorin Chirtoacă, în Primărie a avut loc uzurparea puterii. Primarul doar poate numi viceprimarii, vedem că Silvia Radu a fost numită de un viceprimar și acest lucru nu este conform legii. Toate lucrurile pot fi puse sub semnul întrebării”, a spus Ion Cebanu.

Totodată, Veaceslav Bulat, consilier al Fracțiunii Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” în CMC, menționează că aspectul politic nu trebuie să aibă loc în administrația publică locală.

„Este greu să ne expunem pe termenul de reformă prin toate schimbările din Primărie. Aspectul politic în APL este enunțat pe parcursul campaniei electorale și odată cu ziua votului aceste trebuie să dispară. Rolul celor care vin în APL este să promoveze interesele cetățenilor. Este cert că pe parcursul mai multor ani, activitatea Primăriei era stopată, modificările nu s-au făcut mai mult de 10 ani. Prin Legea votată de Parlament privind statutul mun. Chișinău, Consiliul, practic, și-a pierdut întâietatea. Până acum el era competent de numiri în Primărie. Ceea ce se întâmplă astăzi în Chișinău este un efect al unui atentat asupra APL. Cred că schimbările încă urmează a fi făcute”, a spus Veaceslav Bulat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților