[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consecințele ploii. Sudul Moldovei a fost cel mai afectat de vremea proastă
13 Octombrie

În urma ploii cu vânt, Serviciul Protecției Sociale și Situațiilor Excepționale a fost solicitat pentru mai multe intervenții în localitățile din țară, transmite CURENTUL.

În 3 localități din raionul Cahul au fost doborâți mai mulți arbori. În urma rafalelor puternice, în Cahul doi arbori au afectat parțial 2 automobile. În apropiere de orașul Comrat și pe traseul Ceadîr – Lunga – Tomai au fost înregistrați mai mulți arbori doborâți. Nici o persoană nu a avut de suferit.

Pompierii din sudul țării au intervenit la o școală primară din Cahul, unde șuvoaiele de apă au inundat curtea instituției. Salvatorii au întreprins măsuri de curățare a canalelor pentru a evacua apa.

În satele Manta și Colibași din Cahul au fost inundate câteva gospodării, dar nu a fost nevoie de ajutorul salvatorilor. În alte câteva gospodării din orașul Ceadîr-Lunga au fost distruse acoperișurile, fiind smulsă țigla metalică.

Potrivit datelor operative oferite de către „Red Union Fenosa”, către orele 12:00, au fost raportate deconectări parțiale în 95 localități din 12 raioane: Cantemir (24 sate), Hîncești (16 sate), Nisporeni(13 sate), Leova (12 sate), UTA Găgăuzia (9 sate), Ialoveni (7 sate), Taraclia (5 sate), Cahul (4 sate), Cimișlia (3 sate), Căușeni (2 sate), Călărași(1 localitate), și Chișinău (1 localitate).

Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la energia electrică. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale monitorizează în continuare situația.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților