[ X ]
Congresmenii americani – invitați să monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova
6 Decembrie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a invitat membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA să monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova, pentru a se convinge de corectitudinea procesului electoral și al scrutinului, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, invitația a fost făcută în timpul întrevederilor pe care Andrian Candu le-a avut la Washington, unde efectuează o vizită de lucru la invitația Congresului SUA.

„Președintele Parlamentului a solicitat suport în fața amenințărilor hibride și pentru consolidarea capacităților instituționale ale statului de a reacționa la riscurile de securitate actuale. Andrian Candu s-a referit la mass-media, sistemul bancar, sistemul energetic, zona de securitate de pe Nistru, precum și domeniul politic pe tot spectrul și implicațiile externe directe și camuflate ca fiind zone în primul rând țintite în războiul hibrid.

Senatorul John Barrasso, membru al Comisiei pentru relații externe și al Comisiei pentru energie și resurse naturale, a anunțat îngrijorarea pentru implicațiile străine în treburile interne ale Republicii Moldova. Senatorul a subliniat susținerea pentru Moldova și, în context, s-a angajat pentru promovarea rezoluției pro Moldova înregistrată la Senatul SUA.

Congresmenul Adam Kinzinger, membru al Comisiei politică externă și Comitetul energie și comerț al Camerei Reprezentaților, Congresul SUA, a apreciat dinamica și progresul în relațiile moldo-americane, menționând că susține intensificarea colaborării pe domeniile strategice. Adam Kinzinger a asigurat de susținerea Statelor Unite pentru Moldova în fața amenințărilor hibride. Congresmenul a subliniat deschiderea SUA pentru suport deplin în aspirația Moldovei de a fi parte a civilizației occidentale. Susținere și deschidere pentru țara noastră din partea Congresului a anunțat și Congresmenul Will Hurd, membru permanent al Comisiei pentru securitate”, se spune în comunicat.

Totodată, oficialii au abordat și problemele regionale, precum și au încurajat dezvoltarea cooperării pe domeniul de apărare comună între Moldova, Georgia și Ucraina, angajament lansat la Conferința de la Chișinău din 2 martie curent.

Andriana Cheptine

47575589_205491373709160_2584702608539123712_n 47390821_339746323471316_6323303053650821120_n

Inapoi la arhiva noutaților