[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concesionarea Aeroportului Chișinău – subiectul unei sesizări depusă la PG și CNA
12 August

Deputatul și Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre depunerea unei sesizări la Procuratura Generală (PG) și la Centrul Național Anticorupție (CNA) privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, informează CURENTUL.

„Am depus o sesizare cu privire la acțiunile și inacțiunile ilegale ale unor funcționari și alte persoane pe marginea concesiunii Aeroportului Internațional Chișinău. În procesul de analiză, noi am identificat mai multe probe care au fost puse la dispoziția comisiei noastre de anchetă din partea Agenției de Proprietate Publică, dar și din partea mai multor martori. S-au atestat anumite încălcări, în examinarea cărora ține de competența organelor de drept”, a comunicat Munteanu.

„Respectiv, noi am sesizat astăzi CNA și Procuratura. Noi așteptăm ca CNA și Procuratura să înregistreze sesizarea noastră. Noi vrem să fie verificate toate acțiunile persoanelor care au participat la adoptarea deciziei contrare legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Un alt aspect, care urmează a fi verificat, este modul în care membrii comisiei de concurs privind selectarea concesionalului și-au desfășurat activitatea cum a fost negociat contractul de concesiune, ca în final acesta să conțină clauze contractuale vădit în detrimentul statului nostru. De asemenea, ne-au trezit foarte multe dubii și inacțiunile membrilor comisiei de monitorizare din care au făcut parte de fapt aceiași membri din comisia de concurs pentru selectarea concesionalului. Totodată, trebuie să verificăm dacă era dreptul Guvernului să anunțe concurs închis la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, a mai adăugat președintele Comisiei.

În acest fel, Munteanu a oferit și alte detalii. „Noi am identificat și numele persoanelor care sunt, în opinia noastră, responsabile de caracterul aparent ilicit al acestei tranzacții și de care ar trebui să se ocupe Procuratura Generală și CNA”, a subliniat deputatul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților