[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concert grandios organizat de Ilan Șor: Lev Leșcenco și Iosif Kobzon au felicitat publicul cu ocazie Zilei Victoriei
13 Mai

Scuarul Parcului Eroilor Afganezi din Chișinău a devenit neîncăpător sâmbătă seara. Mii de persoane au venit la concertul extraordinar organizat de Fundația de binefacere „Miron Șor” cu ocazia Zilei Victoriei, transmite CURENTUL.

Celebrele și îndrăgitele cântece ale anilor de război au fost interpretate de doi artiști ruși legendari – Lev Leșcenco și Iosif Kobzon. Președintele Fundației, Ilan Șor a reconfirmat că va purta în continuare grijă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

La concert au participat câteva mii de persoane, inclusiv au venit din toată țara veterani care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost improvizată și o bucătărie militară de campanie pentru a servi spectatorii cu tradiționalul terci ostășesc și nu numai. De asemenea, pentru mai multă comoditate, oamenii au avut ocazia să urmărească concertul de pe scaunele aduse în număr mare și aranjate în fața scenei.

„Veteranii au făcut această victorie pentru noi, ne-au adus libertatea şi ne-au făcut un cer albastru deasupra capului. Atât timp cât sunt în viaţă, în fiecare zi trebuie să fim alături de ei, să îi ajutăm şi îi vom ajuta, iar pentru acei care nu mai sunt în viaţă trebuie să ne închinăm şi să le onorăm întotdeauna memoria”, a declarat Ilan Șor, președintele Fundației de Binefacere „Miron Șor”.

La concert, oamenii au discutat cu Ilan Șor, au făcut poze împreună cu el și s-au arătat impresionați de atenția și grija care li se acordă. De la persoanele în etate cu medalii în piept, până la copiii îmbrăcați în tradiționala uniformă ostășească, lumea a fredonat piesele anilor de război și au dansat împreună cu interpreții îndrăgiți. Concertul a culminat cu un grandios show de focuri de artificii, care a luminat cerul pe tot cuprinsul sectorului Râșcani al capitalei.

Iosif Kobzon şi Lev Leșcenko i-au mulţumit preşedintelui fundaţiei „Miron Shor” pentru invitaţie.

„Nu este prima dată când vin la această sărbătoare la Chişinău. Îi sunt recunoscător pentru că uneşte oamenii în această zi importantă, pentru că simt sărbătoarea şi sunt împreună”, a spus Kobzon.

„A fost aşa o pace şi o bucurie, este unica sărbătoare care până acum cu adevărat ne uneşte. Această sărbătoare, Ziua Victoriei este în inima fiecărui din noi”, a remarcat Lev Leșcenko.

Concertul live, organizat de Fundația de Binefacere „Miron Shor”, a fost prilejuit Zilei Victoriei. Pe scenă au evoluat artiști autohtoni, precum Margareta Ivanuș, Orchestra Națională a Companiei Teleradio – Moldova, sub conducerea dirijorului Gheorghe Mustea și studioul coral-muzical „Rapsodia” sub conducerea Nataliei Barabanșicova. Invitații de onoare a serii au fost legendele vii a estradei rusești, artiștii poporului din URSS Lev Leșcenco și Iosif Kobzon.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților