[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comuniștii: În februarie 2019, cetățenii au ocazia de a realiza încă o revoluție
7 Noiembrie

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au sărbătorit, astăzi, cea de-a 101-a aniversare a Marii Revoluții Socialiste din octombrie, informează CURENTUL.

De dimineață, comuniștii s-au adunat la monumentul lui Vladimir Lenin, de la Moldexpo, unde au depus flori, dar și au depănat amintiri.

Tot astăzi, Comitetul Central al PCRM a lansat un apel către cetățenii țării în legătură cu aniversarea a 101 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie.

„A 101-a aniversare a Marii Revoluții Socialiste din octombrie nu este doar o dată, ci marchează unul dintre cele mai mari puncte de cotitură din istoria omenirii. Și nu e doar un motiv pentru amintirile nostalgice legate de marea Uniune a Națiunilor, care a fost formată ca urmare a Revoluției. Acesta este un motiv foarte bun pentru a vorbi despre viitor. Mai mult de un secol de experiență a Marii Revoluții din Octombrie continuă să rămână viu și relevant pentru ziua de azi, mai ales în Moldova, unde nedreptatea socială a atins proporții alarmante. O revoluție este o purificare, un nou început, o repornire a statului pe alte principii, mai corecte și mai rezonabile. Revoluția este posibilitatea unei tranziții rapide de la tiranie la libertate, stabilind obiectivele de dezvoltare, creând un mediu social, care să contribuie la crearea viitorului”, se spune în declarația PCRM.

Potrivit PCRM, Moldova are nevoie de o revoluție astăzi și acum.

„Poporul moldovean are încă ocazia de a realiza o revoluție pașnică – așa cum a făcut în februarie 2001, prin votul masiv pentru moștenitorii ideologici ai Marii Revoluții din Octombrie – Partidul Comuniștilor din Republica. Și, prin urmare, dragi concetățeni, în februarie 2019, nu trebuie să pierdem șansa revoluționară istorică. Felicităm toți cetățenii Republicii Moldova cu cea de-a 10-a aniversare a Marii Revoluții Socialiste din octombrie. Sperăm, cu sinceritate, că toată lumea își amintește principala lecție: soarta noastră este în mâinile noastre, soarta statului este în mâinile poporului!”, se mai spune în declarația PCRM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților