[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comitetul Central al PCRM a examinat schimbarea conducerii formațiunii. Voronin: „Cu asta s-a încheiat discuția”
12 Aprilie

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a oferit detalii în privința faptului că unii comuniști de la filiala sectorului Ciocana PCRM au cerut demisia conducerii formațiunii, după rezultatul obținut în alegeri. Despre aceasta comunistul a anunțat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, informează CURENTUL.

Vladimir Voronin a dezvăluit că la plenara Comitetului Central al PCRM a fost o propunere referitor la schimbarea conducerii.

„A fost și așa o propunere, ca nemulțumire, nu doar față de conducere, dar, în genere, față de toți. Pentru că tot partidul participă în alegeri și e rezultatul tuturor, și la noi așa a fost tot timpul. A fost și așa o propunere, care a acumulat din toată prezența la Comitet – 5 voturi. În total erau în jur 70-80 persoane din 106. Ideea era ca să desfășurăm un Congres extraordinar. Cu asta s-a încheiat discuția. Tot la plenară au fost excluse din Comitetul Central 6 persoane, care nu din cauza alegerilor, însă ca rezultat al disciplinei. Nu sunt prezenți regulat la plenarele Comitetului Central. Nu aceștia care au propus demisia. Nu, hai să fim serioși. Plus, au fost excluși din Comitetul Central, însă ei sunt în partid, activează unde au activat”, a precizat comunistul.

Vladimir Voronin a spus că trebuie de discutat aceste probleme și trebuie de văzut vinovații de faptul că nu sunt prezenți în Parlament.

„Dar, dacă să deschidem parantezele, aceste persoane au fost influențate în acești 10 ani, după 7 aprilie 2009, s-au ascuns în tufar și din umbra așteaptă când să se apuce cu dinții și să rupă. Ei acum socot că a venit timpul respectiv. Pentru că prima dată, în 20 ani, PCRM nu a venit în Parlament”, a conchis Voronin.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților