[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a semnat o Declarație comună cu Comisia din România
23 Aprilie

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul R. Moldova, Roman Boțan și omologul său român, Dorel-Gheorghe Căprar, au semnat o declarație comună prin care cele două părți se angajează să aprofundeze parteneriatul strategic pe linia apărării, transmite CURENTUL.

Roman Boțan, în cadrul unui briefing de presă, a menționat că R. Moldova și-a propus o colaborare mai intensă cu Comisiile de la București și Kiev.

„La invitația noastră, are loc vizita delegației Comisiei securitate națională, apărare și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Declarația semnată astăzi ne va permite să aprofundăm relațiile cu România în parcursul nostru european, în reformele de securitate, controlul parlamentar, integrarea europeană, etc.. Suntem adepții unei diplomații parlamentare corecte. Vrem să constituim o cooperare între cele 2 Comisii pentru a discuta și rezolva problemele existente. Considerăm că exemplul nostru poate fi urmat și de celelalte Comisii”, a spus Roman Boțan.

La rândul său, Dorel-Gheorghe Căprar a spus că declarația semnată astăzi este voința comună a președinților celor două Comisii pentru asigurarea prosperității și securității cetățenilor.

„Ne angajăm să extindem parteneriatul strategic, continuarea sporirii rezilierii RM, lansarea unui dialog parlamentar intensificat, implementarea unui plan de acțiuni bilateral care să implice contacte permanente în domeniul apărării. Cred că asemenea activități trebuie continuate. Vrem să ne considerați frați, un suport al Dvs. atât cât putem face din Camera Deputaților”, a spus Dorel – Gheorghe Căprar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților