[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea a 60 milioane de lei pentru reabilitarea unui proiect de infrastructură feroviară
22 August

60 milioane de lei vor fi alocate din bugetul de stat pentru reabilitarea terasamentului liniei de cale ferată Cahul – Giurgiulești, km 74, aflat în apropierea localității Văleni. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată, astăzi, de prim-ministrul Dorin Recean.

Reabilitarea porțiunii de cale ferată va contribui la dezvoltarea conexiunilor alternative și sigure către porturile Giurgiulești, Galați și Reni. Potrivit dispoziției, lucrările de reabilitare a terasamentului de cale ferată vor fi autorizate imediat, urmând ca documentația de proiect să fie definitivată pe parcursul executării acestora. Pentru lucrările de proiectare, Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, în calitate de beneficiar.

O altă decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la restituirea în Fondul de rezervă al Guvernului a mijloacelor financiare neutilizate, alocate anterior prin Dispoziția CSE pentru transportarea ajutoarelor umanitare către Ucraina. Din cele 162 de mii de lei alocate, au fost valorificate 48 de mii.

De asemenea, membrii CSE au actualizat măsurile restrictive pentru sezonul de vânătoare 2023 – 2024.

 

Inapoi la arhiva noutaților