[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia pentru evaluarea integrității judecătorilor a aprobat regulile de funcționare
14 Iulie

Comisia pentru evaluarea integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (Comisia de verificare a CSJ) a adoptat pe 11 iulie Regulamentul de organizare și funcționare acesteia.

Comisia a fost numită de Parlament la 15 iunie 2023, în temeiul Legii nr. 65 din 30.03.2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Regulamentul Comisiei acoperă diverse aspecte ale operațiunii și funcționării Comisiei, inclusiv evaluarea judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. O copie a Regulamentului în limba engleză este disponibilă pe site-ul web al Comisiei, la adresa www.vettingmd.eu, și pe pagina de facebook. O copie în limba română va fi publicată în curând.

Regulamentul reflectă contribuțiile tuturor celor șase membri ai Comisiei și se bazează pe experiențele altor comisii de verificare, inclusiv ale Comisiei Pre-Vetting din Moldova. Regulamentul va permite Comisiei să-și înceapă și să-și finalizeze activitatea cu celeritate.

În cursul acestei veri, Comisia va iniția evaluarea judecătorilor și candidaților în condițiile prevăzute de Legea nr. 65 din 30.03.2023.

Inapoi la arhiva noutaților