[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia Guvernamentală pentru Integrare Europeană întrunită în prima ședință
8 Februarie

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat prima şedinţă din acest an a Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. În cadrul reuniunii au fost prezentate rezultatele obţinute pe dimensiunea integrării europene în anul 2017 şi trasate obiectivele pentru perioada următoare, transmite CURENTUL.

Premierul a subliniat că în urma ședinței comune Guvern – Parlament au fost prioritizate acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea realizării angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE. În context, Pavel Filip a accentuat importanța intensificării eforturilor în implementarea agendei europene, menționând că în prima jumătate a anului curent vor fi adoptate Concluziile Consiliului Afacerilor Externe al UE privind Republica Moldova. Totodată, în aceeași perioadă se va desfășura Consiliul de Asociere RM-UE.

În cadrul ședinței au fost prezentate evoluțiile în implementarea Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE (PNAAA) pe parcursul anului 2017, rata de îndeplinire a acțiunilor planificate fiind de 66%. Rezultatele respective sunt reflectate detaliat în raportul care urmează a fi publicat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Premierul a remarcat că restanțele acumulate se vor regăsi în PNAAA-ul revizuit pentru anul în curs.

În acest sens, membrii Comisiei au examinat evoluţiile procesului de revizuire a Planului naţional de acțiuni RM-UE. De asemenea, a fost discutată importanța sincronizării activității instituțiilor în procesul de raportare a acțiunilor realizate, precum și de intensificare a interacţiunii autorităților din Republica Moldova cu oficialii UE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților