[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia de anchetă privind imixtiunea în politica RM a fundației „Open Dialog” a desfășurat ultima ședință
12 Noiembrie

O nouă ședință a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept ale acuzațiilor de imixtiune în politica RM de către Fundația „Otwarty Dialog” (Open Dialog) a avut loc astăzi, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței de astăzi urmau să fie audiați lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, dar ei au refuzat să fie audiați, dacă ședința nu va fi publică.

Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea, a menționat că ședința nu este publică, pentru că ține de caracterul informațiilor prezentate de unele instituții care nu trebuie date publicității.

„De la dumnealor am vrut să aflăm mai multe informații, decât cele care ne-au fost furnizate. Vorbim despre „Open Dialog” – ca ONG străin cu anumite implicații în activitatea sa în RM și la modul de finanțare a acestor activități. Avem unele informații furnizate de instituțiile de resort, care nu ne permit să le dăm publicității. Am vrut, respectiv, să vedem opiniile și viziunile invitaților asupra datelor furnizate”, a spus Igor Vremea.

De asemenea, deputatul menționează că liderii celor două partide au fost invitați săptămâna trecută la audieri, dar acestea au fost amânate din motiv că Maia Sandu nu se afla în țară. „Noi am amânat ședința pentru ziua de astăzi și azi ei invocă alt motiv că vor să participe cu presa. Dintre toți invitații, au fost prezenți reprezentanții Promo – LEX și, chiar dacă cei doi lideri de partide nu au dat curs invitației noastre, noi vom întocmi acel proiect de raport și îl vom aproba, reieșind din informațiile pe care le deținem”, a mai spus Igor Vremea.

De asemenea, Igor Vremea a menționat că demersurile necesare vor fi pregătite și informația care poate fi făcută publică va fi prezentată celor interesați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților